На порталу еУправе могу се од недавно наћи и три нове електронске услуге (еСервиса), које су у надлежности Министарства унутрашњих послова и то: Достава докумената на кућну адресу, Провјера статуса захтјева за издавање пасоша и Регистар невладиних организација. Наиме, сервис Достава докумената нуди корисницима могућност да могу поднијети и прослиједити образац захтјева за издавање извода из регистра рођених, увјерења из регистра црногорских држављана и увјерења из регистра пребивалишта уз доставу на кућну адресу. Приликом употребе сервиса Провјера статуса захтјева за издавање пасоша, потребно је у предвиђено поље унијети број захтјева који је уписан на Потврди о пријему захтјева коју сте добили приликом предаје докумената. Док сервис Регистар невладиних организација, омогућава увид у податке о невладиним организацијама регистрованим на територији Црне Горе.

У сарадњи са Министарством унутрашњих послова у ранијем периоду развијен је сет електронских услуга на порталу еУправе. У овом тренутку, Министарство унутрашњих послова нуди петнаест сервиса, од којих су четири сервиса у надлежности Управе полиције.

Укључивањем све већег броја органа државне управе и јединица локалне самоуправе да своје електронске услуге пружају и путем портала еУправе, Министарство за информационо друштво и телекомуникације има за циљ да грађанима омогући да путем електронских сервиса, једноставно и ефикасно, буду информисани и остваре своја права и своје обавезе на једном мјесту - порталу еУправе.

> Остале вијести