Ministarstvo prosvjete


logo

Portal za nastavnike
Naziv usluge

Portal za nastavnike


Organ zadužen za sprovođenje

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta


Opis

Vođenje i nadzor obrazovnog procesa od predškolskog obrazovanja, pa do univerziteta je kompleksan i obiman posao. Za bolje funkcionisanje obrazovnog sistema kreiran je portal za nastavnike.


Gdje i kako

Portal je osmišljen kako bi unaprijedio korišćenje ICT-a i približio informatički svijet i njegove mogućnosti nastavnom kadru i drugim subjektima u obrazovanju, što bi podiglo nivo informatičkog znanja.

Portal omogućava nastavnicima objavljivanje radova i svojih predavanja. Takođe, njegova svrha je omogućavanje razmjene ideja, znanja i iskustava među nastavnicima, podsticanje nastavnog kadra na rad s Internetom, upoznavanje sa novim tehnologijama i sticanje novih znanja i iskustava, kao i podsticanje novih oblika stvaralaštva nastavnika u raznim područjima obrazovanja. Na školskom portalu je omogućena laka pretraga i preuzimanje (download) didaktičkog softvera, kao i lista korisnih linkova. Korist šireg promovisanja ovog portala bila bi višestruka, naročito sa planiranim razvojem e-learning sistema i ostalih korisničkih servisa koji bi bili dostupni nastavnom kadru.

Na ovom portalu se nalaze: vijesti, dokument centar, forum, linkovi, stranica posvećena školskoj mreži, kategorija o bezbjednosti djece na internetu, stranica o inkluzivnom obrazovanju itd.

U dokument centru nalaze se didaktički softveri za razne predmete, opšti dokumenti, priručnici i propisi (zakoni i pravilnici).

Forum je namjenjen ICT koordinatorima. Pomoću foruma i uz pomoć mnogih priručnika poboljšaće održavanje računarske opreme, mreže i Interneta u školama.

Među linkovima mogu se naći linkovi iz sfere informacionih tehnologija, linkovi vezani za različite predmete, linkovi sličnih portala zemalja u okruženju kao i ostale zanimljivosti.

Na školskoj mreži nalazi se spisak svih obrazovnih institucija u Crnoj Gori sa njihovim kontaktima, adresama i lokacijama.

U kategoriji Bezbjednost djece na internetu, nalaze se uputstva, savjeti, TV emisije i ostali materijali koji se tiču ove teme, a rezultati su rada sa djecom kroz razne aktuelne projekte u školama.

Na stranici Inkluzivno obrazovanje mogu se pronaći publikacije, primjeri dobre prakse, ideje za riješavanje dilema izazova i slično.


Korisni linkovi

Portal za nastavnike
Korisnost informacije možete procijeniti više puta, a uzima se u obzir samo vaš poslednji odabir.

Dosadašnje ocjene (23):

Da (8):
Ne (12):
Djelimično (3):


Komentare na usluge mogu slati isključivo registrovani korisnici.